Hobbymässa för högstadieelever i Lovisa på hösten – arrangörer kan nu anmäla sig

Lovisa stad ordnar en hobbymässa för högstadieelever på fredag den 1 september. Mässan ordnas som en del av högstadieskolornas skoldag klockan 8.30–14.30 i idrottshallen och på Lovisavikens skolas gård. Aktörer som erbjuder hobbyverksamhet för 13–15-åringar kan anmäla sig till mässan före den 7 maj.

Mässan arrangeras delvis i Lovisa idrottshall.
04.03.2023 10:23
– Hobbymässorna som vartannat år ordnas i Lovisa har varit populära. Nu under mellanåret vill vi dessutom riktat presentera hobbymöjligheter för högstadieelever. För en 13–15-åring kan det vara utmanande att hitta en angenäm hobby, men det har också konstaterats att hobbyer ökar välfärden bland unga. Vi är glada att vi nu kan ordna mässan som en del av skoldagen, säger välfärdsplanerare Päivi Hämäläinen i ett pressmeddelande.
Mässan är en del av stadens projekt Skola i rörelse och den anknyter kraftigt även till Finlands modell för hobbyverksamhet och till andra klubbprojekt som staden deltar i.
– Vi önskar nu att klubbar, föreningar och övriga arrangörer av hobbyverksamhet kommer till Hobbymässan och presenterar sin verksamhet. Anmäl dig nu och kom i september och presentera allt som en 13–15-åring kan syssla med och hur mycket verksamhet av olika slag kan hittas i Lovisa, säger Hämäläinen.

ANDRA LÄSER