Säsongen över – Lovisa Tor chanslöst mot Karhut

Det blev endast två matcher för Lovisa Tor i playoff i innebandyns division 1. Karhut vann i Björneborg med 10–4 och mötet i Lovisa slutade 3–9 . Säsongen är därmed över för Tor, medan jakten på en ligaplats fortsätter för Karhut.

Lovisa Tor föll tungt mot Karhut. Andreas Hietala är steget efter Tuomas Puisto i matchen som slutade 3–9.

– Vi försökte vårt bästa men om man inte får bollen i mål kan man inte heller vinna, konstaterar Tors spelande tränare Peik Salminen efter matchen.

– Karhuts målvakt Rasmus Österman spelade lysande och gjorde avgörande räddningar. Det bättre laget vann i dag, jag kan inte annat än gratulera.

Lagkaptenen Jonas Hällfors säger att en känsla av tomhet infinner sig. Plötsligt är säsongen över och rutiner med träningar samt matcher tar paus.

– Förstås hade vi inom laget andra planer än så här. Vi har under vintern visat att vi kan vinna mot de bästa lagen, men ibland har det varit kämpigt även mot sämre motstånd. I stort sett är jag nöjd med säsongen. De yngre killarna har fått speltid och vi har kunnat använda oss av tre hela femmor, säger Hällfors.

Även sektionens ordförande Mikael Forstén är tillfreds med det som laget åstadkommit. Han lyfter fram Peik Salminens roll i sammanhanget.

– Han har gjort ett superbra jobb. Det har emellanåt varit svårt att samla laget till träning, men trots det presterade killarna oftast fina matcher. Vi måste komma ihåg att Tor innan seriestarten tippades bli ett bottenlag. Men vi har onekligen visat att de så kallade experterna hade fel, säger Forstén.

Fredagens match mot Karhut sågs av närmare fyrahundra personer, rekord för säsongen. Tor gjorde en riktigt bra första period och gick till paus med 1–0 efter mål av Markus Hällsten. Matchen fortsatte i högt tempo och Tor hade chanser att utöka sin ledning. Men de egna misstagen blev fler och fler samtidigt som Karhut sakta men säkert kom in i matchen. Visst hopp tändes bland Tor-fansen när Jonas Hällfors reducerade till 2–5 och Markus Hällsten gjorde 3–6, men Björneborgarna kunde utan större problem gå fram till seger med 3–9.

Peik Salminen var efter matchen märkbart rörd då han fick ta emot priset som lagets bästa spelare. Lovisapubliken gav honom och hela laget ett stort tack med applåder. Salminen har ännu inte bestämt sig om han fortsätter som spelare eller tränare, eller om hans spelarkarriär tar slut efter den här våren.

Lovisa Tor tänker redan på följande säsong. Fyra spelarkontrakt har undertecknats. I laget fortsätter i alla fall Stefan Brusas, Conny Lindblom, Alvar Luode och Nicolas Malmberg. Forstén hoppas förstås att stora delar av laget spelar även 2017-2018 med Tor.

ANDRA LÄSER