Sprutor och piller tvingar staden att låsa omklädningsrum

Idrottsplanernas omklädningsrum får inte vara ifred. Speciellt när det är kallt söker sig utomstående in i rummen. Nästa sommar hoppas man att kunna ha övervakning under kvällarna.

Den senaste tiden har det förekommit problem i ett par av idrottsplanernas omklädningsrum. För att garantera användarnas säkerhet låses omklädningsrummen.
19.09.2022 15:49 UPPDATERAD 20.09.2022 07:25
Under ett par veckors tid har det varit stora problem i idrottsplanernas omklädningsrum. Det senaste och mest oroväckande är att man hittat knarksprutor och piller. 
Problemen gäller omklädningsrummen vid Bollplanen och Kvarnbackens idrottsplan, som från och med måndagen den 19 september låses under vanliga träningsturer. Föreningarna har egen nyckel och kan fortfarande utnyttja omklädningsrummen. På det här sättet vill Borgå stad garantera användarnas säkerhet under resten av fotbollssäsongen.
Omklädningsrummen vid Hammars idrottsplan och Centralidrottsplanen är redan stängda för i år, eftersom gräsplanerna stängde den 17 september.
Då det är matcher, öppnas omklädningsrummen och toaletten en timme innan. Undantag är Futuras dam- och herrmatcher, då det finns personal på plats.
Idrottskoordinator Päivi Häkkinen hoppas att man får resurser för kvällsövervakning nästa sommar.

ANDRA LÄSER