Full fart på Postbacken i sommar

Så mycket program som restriktionerna tillåter ordnas på Postbacken i sommar. Det betyder att klassiker som hantverksdagen, allsången, höstjazz och barnens dag blir av. På utescenen framförs farsen Ett underbart bröllop med premiär 22 juni.

Gästkonstnären Maja Collin håller flera kurser i sommar på Postbacken.
Jannika Lindén
19.06.2021 08:00
Det har inte varit lätt för någon arrangör att planera och slå fast programmet för i sommar. På Postbacken i Illby har man gått in för att ordna så mycket som möjligt av det normala sommarprogrammet.
Efter en del funderande blev det klart att det blir teater på utescenen i år också. Regissören Jermo Grundström har gått in för att underhålla med en mindre ensemble än vanligt.
Gästkonstnären Maja Collin håller flera kurser i sommar på Postbacken.
– Det blir en förvecklingsfars, en lite nyare pjäs som är skriven 2001. Pjäsen heter Ett underbart bröllop och händelserna utspelar sig på en herrgård utanför Borgå.
I några somrar har publiken bjudits på klassiska farser, men nu blir det trassel och missförstånd av modernare kaliber. Allting utspelar sig på självaste bröllopsdagen och det säger sig självt att ingenting blir som tänkt när brudparet ska säga "ja" till varandra och fira på den hyrda herrgården.
Pjäsen har premiär den 22 juni och spelas fram till 13 juli. Alla bokningar och förfrågningar om sommarteatern sker via webbplatsen buffens-sommarteater.com.

Kurser och kaffekonserter

Under sommaren blir det också bland annat kaffekonserter med lokala artister på Postbacken. Kaffekonserterna är ett led i strävan att skapa arbetstillfällen för östnyländska kulturutövare. Alla onsdagar i juli klockan 12 kan man bänka sig på den idylliska backen, lyssna och njuta.
Kortkurser hör också till Postbackens sommar. Sommarens kursutbud är digert och bland lärarna finns Maja Collin, Marit Björkbacka, Catharina Rosenschöld och Tarja Heikkilä.
Guiden Catharina Rosenschöld för besökarna på historiska guidningar med temat Postbacke.n
Inför midsommar kan man göra sig en blomsterkrans och i juli erbjuds en kurs i att göra kransar med havstema. Det blir en kurs i att göra hängen av halm eller sugrör och så kan man lära sig göra metalltrådsarbeten. Det blir också bland annat en örtvandring med Catharina Rosenschöld i juli. Pusselstunder för barn finns också på sommarprogrammet.
Guiden Catharina Rosenschöld för också besökarna på historiska guidningar med temat Postbacken. Datum för guidningarna är 30.6, 7.7, 21.7 och 28.7 klockan 13.
Man ska anmäla sig på förhand till alla kurser, pysselstunderna och till guidningarna på 040 675 7275 eller info@postbacken.fi. Mera information om allt som händer på Postbacken finns på www.postbacken.fi.

ANDRA LÄSER