Silmäasema har köpt Borgå ögoncentral

Företaget Silmäasema utökar sitt sjukhusnätverk till Borgå. Företaget har köpt Borgå ögoncentral av Raimo Uusitalo, Veli-Pekka Suomalainen och Christer Silén.

Borgå ögoncentral
24.01.2023 16:17 UPPDATERAD 24.01.2023 16:38
Köpet betyder att Borgå ögoncentrals klinik och dess personal blir en del av Silmäasema. Kliniken i Borgå är Silmäasemas 18:e ögonsjukhus i Finland.
– Företagsförvärvet stärker vårt sjukhusnätverk och vi är glada över att Borgå ögoncentrals kompetenta och engagerade experter blir en del av vårt team, säger Ulla Näpänkangas, verkställande direktör för Silmäasema Sairaala i ett pressmeddelande.
Borgå ögoncentrals klinik har varit verksam i cirka tio år i en historisk byggnad på Stadshusgatan. Raimo Uusitalo, som fortsätter som ansvarig läkare vid Borgå ögoncentrals ögonklinik, ställer sig positivt till köpet.
– Genom företagsförvärvet vill vi försäkra oss om att kunderna även i framtiden snabbt får bästa möjliga vård och service hos oss. Hälsovårdsområdet håller på att förändras avsevärt och därför är det bra att ta tag i de framtida utmaningarna under en större organisation, säger Uusitalo i pressmeddelandet.

ANDRA LÄSER