Testrundan slutade i besvikelse - kryssningsbåten m/s J.L. Runeberg fick bogseras

Det vill sig inte för kryssningsbåten m/s J.L. Runeberg. Efter att säsongsstarten skjutits upp flera gånger under sommaren höll besättningen tummarna för att allt skulle gå vägen under söndagens testrunda - men rundan slutade i besvikelse och bogsering.

Kryssningsbåten m/s J.L. Runeberg stötte på problem under söndagens testrunda, och fick slutligen bogseras.
Elin Lindbergelin.lindberg@ostnyland.fi
25.07.2022 11:31 UPPDATERAD 25.07.2022 14:25
Under sommaren har ÖN flera gånger skrivit om turerna kring kryssningsbåten m/s J.L. Runeberg och dess premiärtur som skjutits upp gång på gång. När ÖN på måndag förmiddag ringer upp rederiet för m/s J.L. Runeberg låter kontorsassistenten Robin Berntzen uppgiven.
– Under testrundan i söndags startade vi från Borgå och hade Helsingfors som slutdestination. I närheten av Sibbo gick det sedan som det gick: båten stötte på problem och måste till sist bogseras bort och måndagens kryssningar måste inhiberas, säger han.
Tidigare under sommaren har bland annat leveransproblem av nya delar orsakat stora problem för kryssningsbåten. Vad som orsakade söndagens problemen är, på måndag förmiddag, fortfarande oklart, men det verkar vara kolvarna som är bovarna i dramat. 

ANDRA LÄSER