Östnylands unga konstnärer får plats i rampljuset

Konstscenen i Östnyland utvecklar sig tack vare de unga, som gör sin egen grej. Nu behövs det ställen där de unga konstnärerna och deras verk får vara i rampljuset.

UTSTÄLLNING. I Kulturhuset Grand får unga konstnärer hjälp med att sätta upp utställningen.
Kulturhuset Grand i Borgå centrum har nappat på idén att ge mer synlighet åt traktens unga konstnärer. I Grands foajé erbjuds konstnärer mellan 10 och 29 år möjlighet att ställa ut sina verk utställda gratis. I juni ställdes flera verk ut och konstnärerna fick hjälp med att ordna vernissage. Ungdomsinformatör Anne-Emelie Jääskeläinen berättar att man nyligen ställde ut konst av en tioåring.

Vill du ställa ut fin konst i Grand?

Kontakta ungdomsinformatör Anna–Emelie Jääskeläinen via e–post, borga@unga.fi eller telefon 050 4729519.
– Det var en väldigt vacker utställning, och jag vet att det finns många talangfulla unga konstnärer i regionen. Vi vill ge dem en chans att på ett enkelt sätt att visa upp sina verk för allmänheten. Verken kan variera från fotografi, poesi, smycken, målningar, allt som konstnären själv tycker eftersom mångfald hör till konsten.
Konstnärernas varierande ålder gör utställningarna roliga och unika.
Grand samarbetar med Konstskolan i Borgå, och också med olika högstadieskolor och gymnasier Utställningstiderna varierar från två veckor till en månad och personalen vid Grand hjälper till med att planera utställningen, hänga upp, marknadsföringen och vernissage.
Tack vare beviljat understöd är evenemanget avgiftsfritt