BoGy lockar med fartfylld show

Premiären är i kväll och det är laddat för en supershow! – Se video

SUPERSHOW. Det här gänget och många fler tänker bjuda på en fantastisk BoGy-show.
Bandet släpper loss och Ellen Grönlund greppar mikrofonen och drar i gång Queens-låten Hammer to fall. Resultatet är imponerande och lovar gott för den årliga BoGy-showen, som har premiär måndag kväll och visas ännu tisdag kväll och onsdag kväll.
Drygt 40 elever på Borgå Gymnasium visar upp sina talanger i att sjunga, spela, dansa och över huvud taget stå inför en stor publik. Det är ett entusiastiskt gäng, som tränat intensivt de senaste två veckorna. Mycket ska sitta innan det kan bli premiär om några timmar. Inte bara sång, musik och danssteg utan också ljus, ljus och inspikningar ska fungera perfekt.
– Det har blivit långa dagar, från åtta på morgonen till nio på kvällen, säger Julia Halttunen.
Här kan du se ett smakprov av showen.
Under en lunchpaus berättar Julia, Joel Grönqvist, Emilia Melén, Sofia Nordgren, Lina Westerlund och Kasper Lindberg om förväntningarna inför måndagens premiär. De är några av deltagarna i showen.
– Det är främst vi elever som har satt ihop programmet på 21 nummer. Det blir en bra mix och publiken kommer bland annat att få höra pop, rock, metall och heavy, säger Joel Grönqvist, en av showens konferencierer och dessutom spelar han gitarr.
Lite nervöst är det, men alla är överens om att det är väldigt roligt att få vara med i showen och dessutom en oerhörd nyttig erfarenhet.
– Det är så bra att få träna att stå på scenen framför publik, säger Kasper Lindberg.
Bakom showen finns förstås Rolf Rofa Danielsson, vi det här laget legendarisk musiklärare och en musikens mångsysslare. Med ett stort mått av pedagogiskt lugnt går han igenom varje nummer i showen och ger repsons på vad som ännu bör slipas. Eleverna, kvällens artister, lyssnar uppmärksamt.
– Rofa är vår musikgud, säger Lina Westerlund och resten av gänget nickar instämmande.
Inträde till showen är 5 euro, intäkterna går till välgörande ändamål.
Borgå Gymnasium, måndagen den 22 januari, tisdagen den 22 januari och onsdagen den 23 januari, klockan 18.30.
Läs Petra Linds recension av BoGy-show på tisdag på ostnyland.fi.