Fånga hösten på bild

Miljöministeriet och Grönmiljöförbundet ordnar hösten till är an en fototävling på Instagram. Upptäck färgerna i din närmiljö, fånga dem på bild och delta lyder uppmaningen.

HÖSTSKÖNT. På hösten lönar det sig att rikta blicken mot färgprakten anser Miljöministeriet och Grönmiljöförbundet som utlyst en fototävling på Instagram.
16.08.2016 15:18 UPPDATERAD 17.08.2016 08:48
Med anledning av Gröna året 2016 ordnar Miljöministeriet och Grönmiljöförbundet rf en fototävling på Instagram. Tävlingen är öppen för alla och pågår från den 16 augusti till den 9 oktober 2016. Vinnaren kungörs under Gröna årets avslutande evenemang i Helsingfors den 27 oktober 2016.
Gröna året är ett nationellt temaår som utlysts av Miljöministeriet och som 2016 firas för femte gången. Målet med temaåret är att inspirera enskilda, sammanslutningar, organisationer och företag att verka för en bättre och trivsammare livsmiljö. Gröna årets slogan "Mitt landskap – på landet och i stan" vill göra närmiljön till en angelägenhet för alla. Ordet landskap avser såväl byggda miljöer, naturområden, kulturlandskap som skyddsområden.
Delta i tävlingen genom att skicka en bild till Grönårets Instagramkonto @vihervuosi och förse den med hashtaggen #ympäristönvärit. Det bästa fotografiet utses av en jury som tillsatts av miljöministeriet och Grönmiljöförbundet. Vinnarbilden köps in till miljöförvaltningens bildbank för 350 euro. Också de bidrag som placerar sig på platserna 2–5 belönas.
För mera information se tävlingens webbplats på adressen ym.fi/ymparistonvaritkilpailu.