Ny utbildning inom metallhantverk i Kuggom i Lovisa

På våren finns det möjlighet att lära sig grunderna i traditionellt metallhantverk vid Traditionscentrum Kuggom i Lovisa. Utbildningen pågår januari-april.

Man behöver inte ha några förkunskaper för att gå metallhantverkskursen på Kuggom, men det är bra om man kan finska eller svenska.
I vinter ordnar Borgå folkakademi tillsammans med Axxell en ny utbildning i hantverk på Traditionscentrum Kuggom i Lovisa.
–  Det finns ett visst intresse för hantverk. Vi har också en båtbyggarutbildning sedan tre år och den har varit full varje gång. Vi har också ordnat en repslagningskurs som varit populär, säger Nina Wackström, kursplanerare vid Borgå folkakademi.
Kursen blir av om man lyckas intressera kring tio kursdeltagare. Det är en kurs som innefattar heltidsstudier och pågår mellan januari och april.
– Såsom coronaläget ser ut just nu tror vi att utbildningen kan genomföras som planerat. Hantverket kräver också annars en hel del skyddsutrustning, säger Wackström.

Sök om intresse finns

Utbildningen är inte en yrkesutbildning utan ingår i den fria bildningen.
–  Efter att man har gått utbildningen kan man antingen vidareutbilda sig eller helt enkelt ha metallhantverket som hobby.­­
Smeden Stefan Willner ansvarar för undervisningen. Man behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen, men det är bra om man kan finska eller svenska.
ANDRA LÄSER