Matkahuolto öppnade i Lovisa busstation

I höst öppnas också ett kafé och restaurang i busstationen.

Helén Kurrihelen.kurri@ostnyland.fi
03.04.2017 13:23 UPPDATERAD 03.04.2017 16:34
På måndagen öppnade Matkahuolto på nytt i Lovisa busstation, efter att ha varit lokaliserade i R-kiosken vid Esplanadparken under ett par år.
Stationens andra hyresgäst, Degerby Constructor Ab, kommer att renovera om lokalerna där arbetsverkstaden Lilla Petters gård ännu finns. Någon gång senare i sommar eller på hösten kommer ett kafé och en restaurang öppna där.
Det är Lovisaparet Linda och Joakim Hällfors som är nya ombud för Matkahuolto. Matkahuolto är öppen under vardagar mellan 9 och 17, och där finns en liten kiosk.
– Vi förmedlar Matkahuoltos alla tjänster, utom pass, säger Linda Hällfors och tillägger att den här första veckan är det kontantbetalning som gäller eftersom kortmaskinen inte har anlänt.
Passen kan man som tidigare hämta från R-kiosken.
Några smärre förändringar har paret gjort, men för övrigt ser busstationen ut som tidigare.
Flytten tillbaka innebär att såväl pakettjänsterna som resenärstjänsterna kan utvecklas. Till exempel posten, tidningsutdelningen och andra aktörer som fraktar paket kan ha busstationen som knutpunkt från och med den 1 augusti.
Lovisa stad är delaktig i projektet i egenskap av fastighetsägare.
Arbetsverkstaden Lilla Petters Gård måste däremot flytta ut från busstationsfastigheten. Verkstaden kommer att flytta till Smedsvägen, till fastigheten som allmänt kallas Painoyhtymä-huset.

ANDRA LÄSER