Grannas vill inte lämna Sibbo

Alla fullmäktigegrupper i Sibbo har meddelat att de är mycket nöjda med kommundirektören och vill att hans avtal förnyas.

Stina Jäderholm
28.03.2017 11:57 UPPDATERAD 28.03.2017 12:08
Raseborg stad söker ny kommundirektör efter Tom Simola.
Bland de möjliga kandidater till posten som tidningen Västra Nyland har frågat finns Sibbos kommundirektör Mikael Grannas.
– Jag har inte ens tänkt på saken. Spontant svarar jag nej. Men kanske jag låter tanken jobba på i bakhuvudet, svarar Grannas i VN.
Han berättar i tidningen att hans sjuårskontrakt med Sibbo löper ut om ett drygt år, i maj 2018.

Nytt avtal

– Alla fullmäktigegrupper har meddelat att de är mycket nöjda med Grannas, säger Christel Liljeström, ordförande för kommunfullmäktige i Sibbo.
Liljeström och kommunstyrelsens ordförande har hållit utvecklingssamtal med kommundirektören och alla har där signalerat vilja till fortsättning.
– Grannas har också lovat att meddela oss om han kommer på andra tankar. Något sådant meddelande har vi inte fått. Därför är vi ganska övertygade om att han stannar i Sibbo.
Liljeström säger att hon är mycket medveten om att kommunen inte kommer att få behålla Grannas för evigt.
– Men ännu tror jag att vår kommun har tillräckligt med utmaningar för att locka en kille av hans kompetens. Jag tror att Sibbo får ingå ett nytt avtal med Grannas.
Det blir ändå inte Liljeström som gör det avtalet eftersom det kommer att slutas med nya fullmäktige som väljs i april. Liljeström ställer inte upp i kommunalvalet.

Nej tack

Mikael Grannas säger att hans uttalande i Västra Nyland ska förstås som ett artigt nej tack.
– Jag tänker inte lämna in ansökan till Raseborg. Men tankar om framtiden snurrar i bakhuvudet eftersom mitt avtal rutschar mot slutet och i höst bör jag själv också veta hur min arbetsframtid ser ut.
Grannas säger att han inte har något annat i kikaren.
– Jag är nog riktigt nöjd med Sibbo och fortsätter gärna.
– När ett kontrakt går ut så är det dock rätt tidpunkt att även fundera om jag ännu vill prova på något helt annat. Jag är 50 år och yngsta barnet har fyllt 18, så det ger ju en helt ny frihetsgrad.