Två körer ger konsert som hyllar jorden

I april 2019 gav körerna Primavera och Let Us Be Frank två gemensamma, omtyckta konserter i Borgå Konceptet var så lyckat att det blir favorit i repris den 1 februari på Lilla Villan i Sibbo.

JORDENTEMA. Tillsammans med Frida Lönnroos har Primavera spelat in en film till sången Gaia, som kören tidigare har spelat in.
26.01.2020 10:32
Konserten är en hyllning till Gaia, jorden. Körerna har samlat ihop sånger som behandlar temat natur och människor ur olika synvinklar. Genom musiken reflekterar vi över hur vi lever tillsammans på denna jord. Repertoaren är mångsidig: körerna sjunger bland annat visor av Barbara Helsingius, popmusik av Laleh, filmmusik från The greatest showman och gamla klassiker såsom What a wonderful world.
Primavera är en glad och ambitiös damkör som leds av Kirsi Tunkkari och Amanda Henriksson. Repertoaren är varierande med allt från traditionell körmusik till pop, jazz, schlager och visor.
Primavera bygger ofta sina konserter kring ett tema. Förutom att kören arrangerar egna konserter uppträder gruppen på kalas, bröllop och andra festligheter.
Let Us Be Frank är en a cappella-grupp som gillar show och främst sjunger rytmmusik. Gruppen grundades 2013 i Helsingfors. Simon Djupsjöbacka och Amanda Henriksson är konstnärliga ledare för Let Us Be Frank, som oftast uppträder utan dirigent. Kännetecknande för sånggruppen är samsjungenheten, den underhållande repertoaren och sättet på vilket de enskilda sångarna kommer fram i helheten.
Primavera och Let Us Be Frank, lördagen den 1 februari klockan 18 på Lilla Villan, Jussavägen 16 i Sibbo.

ANDRA LÄSER