Teater Viirus kommer på Sibbovisit med sjuttiotalsmusik i bagaget

Konsertföreställningen Chelsea Hotelvisas i Topeliussalen i Nickby första helgen i februari.

SKÖN MUSIK. Teater Viirus gästspelar i Sibbo med musikföreställningen Chelsea Hotel där Niklas Häggblom, Emma Klingenberg och Robert Kock tolkar låtar av sextio- och sjuttiotalets stora amerikanska musikernamn.
Det är Teater Viirus som åker österut för ett gästspel, den här gången med skådespelarna och musikerna Niklas Häggblom, Emma Klingenberg och Robert Kock vid rodret. Chelsea Hotel är en utpräglad musikföreställning som formas av välbekanta sånger på svenska; mestadels nyöversatta sånger som ursprungligen framförts av en lång rad välkända amerikanska artister.
Konserten tar publiken med på en resa tillbaka till sextio- och sjuttiotalets New York och det mytomspunna konstnärstillhållet Chelsea Hotel. I konserten ingår musik bland annat av Joni Mitchell, Lou Reed, John Cale, Tom Waits, Jackson Browne, Leonard Cohen och Patti Smith. Konsertföreställningen fångar in låtarnas stämningar men frigör sig samtidigt från originalen.
Niklas Häggblom, Emma Klingenberg och Robert Kock har arrangerat om styckena och gör egna tolkningar av låtarna som framförs på en mängd olika instrument. De utvalda sångernas musiklyrik är symboliskt laddad och sångerna vibrerande känsliga. I de nya översättningarna vill arbetsgruppen bevara ursprungslyrikens nyansrikedom – nu på svenska.
Arrangör är Sibbo kommuns kulturtjänster och biljetter á 15 euro kan köpas på förhand via Netticket.fi. Föreställningen i Topeliussalen i Sibbo, lördagen den 2 februari klockan 18, räcker cirka 1 timme.
ANDRA LÄSER