Luciakandidat nummer 3 - Wilma Byman

Valet av Östnylands lucia pågår för fullt och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna. Wilma Byman har kandidatnummer 3.

Luciakandidat Wilma Byman
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 10:28 UPPDATERAD 23.11.2022 18:26

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Wilma Byman är 18 år, går i Sibbo gymnasium och bor i Paipis i Sibbo. Hon uppträder med musikklubben PRG jam inom Sibbo svenska församling och i skolan har hon också varit tärna i luciatåget. Till familjen hör mamma, pappa och lillasyster och där hemma finns också bland annat getter och en hund. Wilma är utbildad hjälpledare i församlingen och som vuxen vill hon jobba inom småbarnspedagogiken. Hon beskriver sig som ödmjuk, omtänksam och jordnära.

Varför vill du bli lucia?

– Tycker om att hjälpa folk, jag är lugn och bra på att lyssna. Jag tycker också om att sjunga så jag vill gärna vara med och sprida ljus i vintermörkret.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Wilma Byman.

ANDRA LÄSER