Flera skadegörelser i Nickby – polisen ber om tips om de misstänkta gärningsmännen

Polisen letar efter gärningsmännen som krossade bilrutor och kastade stenar mot privathem och kyrkans fönster. Tre unga män och en kvinna har setts vid platserna.

Bilrutor hade krossats och stenar hade kastats mot privathus, äldreboende och en kyrkas fönster.
22.08.2022 14:07 UPPDATERAD 22.08.2022 14:33
Förra helgen, natten mellan lördagen och söndagen, inträffade flera skadegörelser i Nickby i Sibbo.
Händelserna misstänks ha föregåtts av en hemmafest dit polisen hade kallats. På festen hade det varit främst minderåriga personer. Väl på plats valde polisen att stoppa festen.  
– Östra Nylands polis har nu fått in 12 polisanmälningar från den natten, som utreds som skadegörelse. Oroligheter har ägt rum till exempel på Humlegårdsvägen, Gamla Byvägen, Klockarvägen, Stora Byvägen och Storbondsvägen. Det kan komma ännu fler anmälningar, säger kriminalkommissarie Freddie Cederlund i ett pressmeddelande.
Polisen uppger att gärningspersonerna krossade bilrutor och kastade stenar mot privathus, äldreboende och en kyrkas fönster. 
Freddie Cederlund uppger till ÖN att det kan finnas en koppling mellan hemmafesten och skadegörelserna, och att gärningsmännen befunnit sig på festen tidigare samma kväll. 
– Det kan vara så, men vi kan ännu inte säga att vi misstänker det. Det är inte uteslutet, säger Cederlund.
– Vi ber nu om allmänhetens hjälp med att ta reda på identiteten på de misstänkta gärningsmännen. Bland annat är det tre unga män och en kvinnas rörelser och identiteter vi är intresserade av.
Eventuella iakttagelser kan skickas till polisen per mejl till vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

ANDRA LÄSER