Insändare: Livsfarligt att färdas över Gamla bron

Gamla bron i Borgå är i dåligt skick och ska byggas om. Den här bilden är tagen i mars 2021.
18.10.2022 17:36
Det är livsfarligt att färdas över Gamla bron. Så tänker jag dagligen när jag ser fotgängarna samsas med cyklister och bilar längs bron som bara ha ett körfält i bruk. Jag har upplevt flera nära ögat-situationer när jag sett bilar ta sig upp längs Brobacken. Oktobermornar är det halt och mörkt och vattenplaning på bron.
Väl över till Ågatan gäller det för fotgängare att passa sig för bilar som kommer norrifrån längs Ågatan och längs den branta Brobacken i korsningen på Ågatan; på väg norrut mot Vävaregränd, söderut längs Ågatan eller västerut över bron på väg till Näsebacken eller längs Gamla Helsingforsvägen till Hornhattula, Mäntsälä och Helsingfors
Ingenting händer medan fotgängare, cyklister och bilister med fara för liv och lem är tvungna att färdas över bron.
Avbalkningarna på bron gör att den är livsfarlig för alla som färdas över den inte minst i höstmörkret. Med förvåningens häpnad har jag konstaterat att stadens kvarnar, än en gång, mal ytterst långsamt. Jag har förstått att bron skall repareras, men när? Ingenting händer medan fotgängare, cyklister och bilister med fara för liv och lem är tvungna att färdas över bron.
I somras utökades skaran med turister som promenerade över bron efter att bussarna enligt direktiven hade parkerats nära kanonen på västra åstranden. Från mina fönster kunde jag konstatera att somliga bussar lagvidrigt körde över gamla bron.
Jag hoppas att stadens beslutsfattare läser min insändare och snabbt skrider till åtgärder.
Benita Ahlnäs, Invånare i Gamla stan

ANDRA LÄSER