Du som inte fick publikplats på The Voice-inspelningarna i fjol – nu har du chansen!

NYTT ANSIKTE 1. Sipe Santapukki, The Voice-coachen Toni Wirtanens vapendragare i Apulanta, är ny coach i programmet. Han finns på plats i Konstfabriken i Borgå när inspelningarna kör i gång i oktober. Bild: Saku Tiainen

Ett av Finlands mest populära teveprogram, The Voice of Finland, återvänder till Konstfabriken. Inspelningarna startar i oktober och den som vill sitta i publiken ska ammäla sitt intresse å det snaraste.

The Voice of Finlands nionde säsong står i startgroparna och för andra året i rad spelas programmets så kallade blind auditions in i Konstfabriken. Det betyder att hela tolv avsnitt spelas in i Borgå och över den tiden ska coacharna – som i år är fem stycken – välja ut de bästa sångarna till sina respektive lag.

Fortsätter som coachar gör Anna Puu, Redrama och Toni Wirtanen medan The Voices nya förstärkningar heter Sipe Santapukki, trumslagare i Apulanta, och Juha Tapio. Precis som tidigare sitter domarna med ryggen mot scenen där deltagarna i tur och ordning sjunger en valfri låt. Grönt ljus och en stol som svängs runt betyder att sångaren är vidare i tävling.

Fem coachar betyder flera tävlande och mera musik för publiken hemma i tevesofforna.

Publikchans

Inspelningarna i Borgå startar i oktober och nu hoppas produktionsbolaget att publiken aktiverar sig: med början tisdagen en 10 september kan hugade Borgåbor ansöka om att få en plats i publiken. Ansökningarna görs via The Voice of Finlands kanaler på sociala medier.

Att ett av Finlands mest populära tv-program väljer att återvända till Borgå är en fjäder i hatten för Konstfabrikens säljorganisation Event Factory.

– Vi är väldigt glada över att The Voice of Finland spelas in på nytt på Konstfabriken. Förra årets inspelning var en succé, Konstfabriken levererade och produktionsbolaget ville därför återvända till Konstfabriken, säger Event Factorys försäljningschef Johanna Espo i ett pressmeddelande.

Bra plats för teve

Tevesynligheten är en bonus också för Borgå som stad, och ser man på Konstfabrikens roll som mångsidigt kulturcentrum så är The Voice ett klart plus.

– Programmet bevisar att Konstfabriken fungerar perfekt även i teveproduktioner, säger Espo.

The Voice of Finland är den finska versionen av det ursprungliga programformatet The Voice of Holland. Den första säsongen i Finland visades 2011 och då fungerade Elastinen, Lauri Tähkä, Paula Koivuniemi och Michael Monroe som coachar.

The Voice of Finland-säsongen som inleds i oktober i Borgå spelas in under hösten. Programmet visas på Nelonen i januari 2020.

Mer läsning