Drama och förlängning då Tarmo föll hemma

Jaakko Oikari hade en bra match, men Tarmo föll ändå mot JBA. Bild: Tommi Willberg

Tarmo inledde vårsäsongen med en snöplig förlängningsförlust och den eftertraktade slutspelsplatsen gled allt längre från Borgålagets händer.

Tarmo-JBA 85–94 e förlängning (76–76, 42–35)

Tarmos 2017 i herrettan började i dystra tecken då Jyväskylä Basketball Academy (JBA) rövade en viktig seger i Kokonhallen. Tarmo inledde starkt, ledde i paus, tappade sin ledning men stod för en snygg upphämtning och fick två chanser att begrava matchen i slutsekunderna. Men nej – i stället visade JBA:s unga manskap enorm karaktär och knep seriepoängen med en niopoängsseger efter förlängning.

Tarmo ledde som bäst med tolv poäng men en kvart före slutet kom JBA förbi. Åskådarna bjöds på en riktig thriller då gästernas fempoängsledning smälte under sista minuten. Björnstarka JBA-spelaren Jere Luoma hade bollen i sina händer med sex sekunder kvar men hans armbåge träffade Levi Giese i ansiktet och domarna visslade för offensivt foul – ännu ett osportsligt sådant på köpet. Giese belönades med två frikast då matchen stod 75–76.

Amerikanen sänkte sitt första, men missade sitt andra kast. På grund av det osportsliga foulet fick Tarmo fortsätta med inkast men Cameron Clarks tvåpoängare i sista sekunden gick inte in.

I förlängningen var JBA effektiv och vann de sista fem minuterna med 18–9 och hela matchen med 94–85.

– Det var en ganska sedvanlig match av oss. Vi spelar en bra halvlek och så somnar vi i den andra. Vårt problem är att vi inte lyckas få en hel match till stånd, säger Tarmos Jaakko Oikari, som sänkte alla sina kast och stod för 11 poäng.

Tarmo är åtta i division 1 A, fyra poäng från slutspelssträcket. På söndag möter Tarmo Pyrintö i Tammerfors.

Mer läsning