Djungelpjäs på Lurens

ETT MUNTERT GÄNG. Lurensgänget har en fin sammanhållning. På bilden skådespelarna Tom Pallas och Bosse Lindfors, huvudrollsinnehavaren Emilia Nikkanen, samt Katarina Nikkanen och Minna Valkama. Bild: Marianne Palmgren

Årets musikal på Lurens, Djungelboken, ligger i tiden. Pjäsens budskap är att man får vara annorlunda, man har rätt att bli godkänd som den man är.

- Pjäsen är en annorlunda tolkning av Disneyvarianten, förklarar regissör Oskar Silén.

Lurens version är omskriven av Robert Hedengren och har en stor respekt för Kiplings ursprungliga berättelse. Det vankas en rivig föreställning med fart, spänning och musik som representerar många olika genren.

Huvudrollen, Mowgli, innehas av Emilia Nikkanen.

- Att Mowgli är en flicka är en bisak. Jag kan känna igen mig i henne. Mowgli växer upp och söker sin plats i livet, hon är ung, på väg in i vuxenlivet.

I pjäsen känner sig Mowgli utanför. Egentligen är hon älskad av många, men som vilken tonåring som helst, inser hon det inte.

De flesta av dräkterna är vanliga kläder. Vargarna bär kostym och hatt. Vargarna representerar tradition, medan aporna är motsasten. De är klädda i färggranna kläder och är ystra och vilda, för aporna är allt möjligt.

-Aporna är kortare till växten så många av barnen spelar apor. I årets uppsättning deltar många barn, säger Kim Svenskberg, ordförande för Östra Nylands ungdomsförbund.

Dessutom är många finskspråkiga med i pjäsen. Kim Svenskberg tycker det har varit roligt att följa med hur snabbt de tagit det svenska språket till sig och blivit en i gänget.

Lurens sommarteater

Premiär 1 juli

Medverkande: Oskar Silén (regi), Markus Fagerudd (musik), Susanna Karvinen (koreografi), Tina Karvonen (kostymdesign), Jonas Randers (ljud & teknik), Mirella Pendolin-Katz (sånginstudering), Mats Tuominen (scenografi), Robert Hedengren (manusbearbetning).

Mer läsning