Digital delaktighet på bibliotek

DIGITALT BIBLIOTEK. All Digital Week firas bland annat i huvudbiblioteket i Borgå. Bild: Kristoffer Åberg

Borgåbiblioteken deltar i den europeiska kampanjveckan All Digital Week.

Mellan 25 och 31 mars firas All Digital Week som är en europeisk kampanjvecka för ökad digital delaktighet. Biblioteken i Borgå ordnar program kring digitalisering.

Digirådgivning ordnas i huvudbiblioteket samt i närbiblioteken i Gammelbacka och Vårberga. Här kan man be om råd som gäller användningen av smarttelefon, pekplatta eller bärbar dator. Digirådgivningen hålls på tisdag 13-15 i huvudbiblioteket utan tidsbokning, onsdag 10-12 i Gammelbacka bibliotek, med tidsbokning, och torsdag 10-12 i Vårberga bibliotek, med tidsbokning.

På onsdag 9-15 arrangeras veckans huvudevenemang, seminariet IKT - Fokus på framtiden, på Konstfabriken. Samtidigt ordnas en digimässa i Fabrikssalens aula, där olika aktörer presenterar digitala lösningar och tjänster, som ska göra kommuninvånarnas vardag och arbete lättare. Biblioteket deltar i digimässan genom att presentera e-material för alla mässbesökare.

På lördag 12-15 firas e-lördag i huvudbiblioteket. Där kan man bekanta sig med bibliotekets e-material och nya digitala tjänster.

Mer läsning