ÖN:s redaktionsmedlemmar avslöjar hur deras arbetsresor ser ut – den bilfria dagen i ära

I dag firas den bilfria dagen i Borgå, så vi tog temperaturen på ÖN:s redaktion: Är vi hurtiga cyklister och fotgängare eller lata bilister? 

Vi tog en titt på hur våra egna arbetsresor ser ut.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
22.09.2022 09:56 UPPDATERAD 22.09.2022 12:11
Resultatet av vårt stickprov är överraskande positivt. Största delen av redaktionen går eller cyklar till jobbet, och vi har även en elbilsentusiast bland oss.
Men innan vi klappar oss själva på ryggen allt för mycket så bör det nämnas att alla fick veta på förhand att deras arbetsresa skulle hamna under luppen just i dag, så man vet aldrig vilken grad av skenhelighet vi har att göra med.
Här kommer några smakprov på våra arbetsresor i dag:
Vår chefredaktör Helén Kurri visar gott exempel genom att inte bara cykla till jobbet, men också genom att komma ihåg hjälmen. Lyxigt att bo så nära jobbet, säger hon.
Vadå arbetsresa? När man är krasslig men inte tillräckligt sjuk för att ta sjukledigt så kan man enligt möjligheterna jobba hemifrån. Jag sover inte, bara vilar ögonen.
Max Nyberg är van i cykelsadeln. Hans korta arbetsresa genom staden bjuder ingen utmaning för hans lår som är gjorda av stål, speciellt då nästan hela vägen består av nedförsbacke.
Robin Repos arbetsresa är så pass lång att vi kan förlåta honom användningen av bil, speciellt då han har satsat på det miljövänliga alternativet. Stadens elbilsparkering får gratis reklam.
Jannica Lindén tar bilen till jobbet, och förnuftigt nog väntade hon med att ta bilden tills hon hade parkerat bilen. Så pluspoäng för det.
Den bilfria dagen äger rum på Borgå torg, i dag på torsdag klockan 11-16. Evenemanget är öppet för alla.
Hur ser din egen arbetsresa ut? 
Vi tar gärna emot tips om saker att skriva om från våra läsare. Fyll i fältet nedan för att skicka ett tips.