Stämningsfull lucia önskas hela Östnyland

Östnyland önskar alla en riktigt stämningsfull luciadag. I år satte coronapandemin käppar i hjulet för det traditionella luciafirandet, men lucia är inte inhiberad för det – ladda ner inspelningen och låt fjolårets luciatrio göra det de kan bäst – sprida ljus och glädje och skapa julstämning.

I år har coronaviruset satt stopp för luciaturnén, men vi hoppas kunna förmedla den fina stämningen lucia för med sig via inspelningen.
Jannika Lindén
13.12.2020 10:00 UPPDATERAD 13.12.2020 10:15
I år blev det inget luciaval, ingen kröning och ingen luciafest. Pandemin gjorde det traditionella lussandet omöjligt. Men det betyder inte att det inte är lucia i år. Fjolårets luciatrio, lucia Lisa Rönnberg och tärnorna Elvira Illman och Matilda Klemets åtog sig att ställa upp en gång till.
Trion sjöng sina favoriter bland de stämningsfulla julsångerna en eftermiddag i domkyrkan. Framförandet spelades in, och nu bjuder vi alla läsare på luciastämning.
Här kan du lyssna till luciatrions enda uppträdande i år.
Luciainsamlingen fortsätter. Målet för årets insamling är program som arrangeras för att lindra den ensamhet som speciellt många äldre känner i coronatider.
Lucia är för många det som skapar julstämning. I år står fjolårets luciatrio Lisa Rönnberg, Matilda Klemets och Elvira Illman för stämningen i en inspelning som kan laddas ner gratis på vår webbplats.
Du kan delta i insamlingen genom att betala in ditt bidrag till FI75 4050 1050 0270 68. Man kan också ge en donation via SMS. Om du vill donera två euro, skicka meddelande ÖN Lucia till numret 16155. Om du vill donera tio euro, skicka meddelandet 10E ÖN till numret 16155 .Det går också att delta genom att betala valfri summa på Borgåbygdens ungdomsförbunds kansli på Tingsgårdsvägen 4b i Borgå. Kansliet är öppet måndag-torsdag klockan 9.15-15.45.
Östnylands lucia arrangeras av Borgåbygdens ungdomsförbund, tidningen Östnyland, Yle Östnyland och Aktiastiftelsen.
Vill du följa med Finlands lucia Ingrid Enckell i dag kan du göra det här, hon bloggar bland annat på HBL.fi där också sändningen från kröningen klockan 17 sänds.

ANDRA LÄSER