Nya loppiset har något för de flesta

Loppmarknaden Penninkulma i Söderkulla erbjuder förutom "vanliga" försäljningsbord även en avdelning för barnprylar. Delägaren Sabina Ehrstén-Martin säger att så gott som alla bord är bokande inför öppningen på lördag.

ÄGARENS TIPS. Sabina Ehrstén-Martin säger att loppmarknaden kan vara en utmärkt kanal att sälja handarbeten som stickade tröjor och sockor. – Jag vet att det har i området finns många skickliga hantverkare och alla använder inte internet. För dem kan loppmarknaden vara ett bra alternativ.
Oskar Skogberg
18.11.2016 15:34 UPPDATERAD 18.11.2016 15:41
– Är den där våtdammsugaren månne till salu, undrar Sabina Ehrstén-Martins far hoppfullt och han verkar lite besviken när han får höra att den inte är det.
På fredagen vid middagstid är arbetet med att göra loppmarknaden Penninkulma redo för lördagens invigning i full gång. Ehrstén-Martins båda föräldrar är med och hjälper till och en del lopptorgsförsäljare håller på att fylla sina bord. Bland dem Anu Risku och Jari Olli.
SER BRA UT. Jari Olli och Anu Risku är bland de första som ställer ut sina varor till försäljning på Penninkulma.
– Vi såg ett informationsblad om det här loppiset på en annan loppmarknad. Och det här ser ju bra ut, både ljust och luftigt, säger Risku.
I sina lådor och kassar har de allt från leksaker till kläder och Risku säger att det där hemma finns en massa saker som står i tur att bli sålda.
– Man undrar var allt kommer ifrån, säger hon och skrattar.

Från tanke till handling

Sabina Ehrstén-Martin säger att hon och hennes affärskompanjon Sofia Högberg kläckte idén om att öppna en loppmarknad när de var på promenad med sina hundar i början av oktober.
– Vi har känt varandra sedan högstadiet och vi har länge funderat på att göra något tillsammans. Vi började bolla med tanken om att öppna en loppmarknad och tyckte att idén kändes så bra att vi ville förverkliga den. Jag kom hit och kollade att lokalen fortfarande var ledig. Läget är mycket lämpligt, vi har båda en ungefär fem minuters arbetsväg hit.

Öppnar på lördag

Den nya loppmarknaden Penninkulma öppnas vid Eriksnäsvägen 6 i Söderkulla i samma fastighet där Varuboden Penni tidigare verkade.
Loppmarknaden slår upp sina dörrar i dag mellan klockan 10 och 16.
Båttillverkaren Marino deltar i invigningen och förevisar sin nya pulka Fling. Dessutom ordnas lotteri av bordsplatser, korvgrillning och även julgubben har lovat titta förbi mellan klockan 10 och 12.
Penninkulma har sextio försäljningsbord av vilka 38 är "vanliga" bord medan resten är till för barntillbehör.
Fram till årsskiftet är bordshyran 25 euro per vecka. Reservationer: penninkulma@yahoo.com, 0400 182 406 eller på ort och ställe.
Ehrstén-Martins och Högbergs män fick i uppgift att snickra till de sextio försäljningsborden, målandet har gjorts med talkokrafter.
– Våra män är verkliga handymen, de har jobbat kvällar och nätter för att få allt färdigt.
Ehrstén-Martin påminner om att Penninkulma för tillfället är den enda loppmarknaden i Sibbo. Och i alla fall hittills har efterfrågan varit stor.
– På barnsidan finns ännu en del bord lediga men på den allmänna sidan finns bara ett eller ett par bord kvar att hyra.