Det byggs och sportas under superveckoslut i Kokon

HÄNDELSERIKT. Byggmässa, innebandy och ishockey, det är full rulle i Kokon under veckoslutet och ont om parkeringsplatser i och med att man väntar flera tusen besökare till de olika evenemangen. Bild: Kristoffer Åberg

Det händer på många fronter vid Kokon idrottscentrum på veckoslutet. Evenemangen med fokus på idrott och byggande väntas locka flera tusen personer, och trafikledare hjälper bilburna besökare att hitta en ledig parkeringsruta.

Byggmässan Raksa 2019 fyller Uusimaa Areena med allting som intresserar byggaren, och till det två dagar långa, avgiftsfria evenemanget väntas många mässbesökare. Samtidigt blir det ishockey för hela slanten. I ishallarna hålls en ishockeyturnering för juniorer under båda dagarna från tidig morgon till kväll.

I Kokon ishall spelas också en kvalmatch mellan Hunters och Mestis under lördagskvällen med början från kl. 17. Till hallen väntas en stor publik, och dessutom ordnas en innebandyturnering Aurorahallen som håller på från lördagsmorgonen till klockan 16 på eftermiddagen. Efter det blir det playoff-matcher till sena kvällen, och Aurorahallen har på söndagen reserverats för playoff-matcher hela dagen.

– Turneringarna i hallarna är stora och enskilda matcher samlar många åskådare, säger Pasi Liitiäinen på Borgå stads idrottstjänster i ett pressmeddelande.

Kokonhallen och Kokon konstgräs är också i normal användning för träning under veckoslutet.

Turneringarna i hallarna är stora och enskilda matcher samlar många åskådare.

Trafikledarna hjälper

Parkeringsplatserna vid idrottscentrum är begränsade, och trafikledare hjälper besökarna att hitta lediga parkeringsplatser under veckoslutet. Räddningsvägarna ska lämnas fria och parkeringsförbud som angetts ska iakttas.

De som besöker ishallen styrs i första hand till parkeringsområdet mellan ishallen och Tolkisvägen, medan de som besöker byggmässan och innebandyhallen främst riktas till parkeringsområdena mellan Kokonhallen och ishallen samt parkeringsområdena vid Uusimaa Areena.

I närheten av vårdcentralen i Näse och Pääskytien koulu finns fler parkeringsplatser som kan användas avgiftsfritt under veckoslutet.

– Vi önskar att alla följer trafikledningen i området. På så sätt säkerställer vi ett trevligt veckoslut för alla besökare. Om det är möjligt uppmuntrar vi folk att ta sig till platsen till fots, med cykel eller buss samt utnyttja samåkning, säger Pasi Liitiäinen.

Mer läsning