Det blev ny runda – Lappträsk vill ha fler än åtta kandidater för chefsposten

Lappträsk har förlängt ansökningstiden till tjänsten som kommundirektör till den 29 oktober. Bild: Arkiv/Kristoffer Åberg

Ansökningstiden för den som vill bli kommundirektör i Lappträsk har förlängts. Den ursprungliga tiden gick ut i fredags och då hade åtta personer sökt jobbet. Det nya datumet är 29 oktober.

Åtta sökande till kommundirektörstjänsten i Lappträsk räckte inte, utan kommunen beslöt förlänga ansökningstiden med några veckor. Kommunstyrelsens ordförande Kim Jordas berättar att det var betydligt fler sökande då kommunen förra gången sökte kommundirektör.

– Det var många goda kandidater som sökte tjänsten, men gruppen som har hand om ärendet ville se om det finns ännu fler hugade kandidater, säger Jordas.

Kommunstyrelsens ordförande Kim Jordas säger att det fanns goda kandidater för posten redan i den första runda, men att man ännu vill pejla intresset. Bild: Arkiv

Före den 8 oktober sökte åtta personer tjänsten. De är ekonomiemagister Carl Joachim Flander, Helsingfors, ekonomiemagister och Master of Business Administration Eija Grönholm, Pyttis, magistern i politices magister Christoffer Hällfors, Sibbo, magister i förvaltningsvetenskaper, byggnadsingenjör Kristiina Tikkala, Esbo, diplomingenjör, filosofie magister och Master of Business Administration Anne-Marie Tuomala, Lappträsk, politices magister Sofia Ulfstedt, Åbo, merkonom Jarkko Välikangas, Uleåborg och magister i hälsovetenskaper Pilvi Österman, Ingå. Sju av dem är formellt behöriga för tjänsten. De tidigare ansökningarna beaktas också efter den andra rundan.

Kan bli bråttom

Tjänsten som kommundirektör i Lappträsk blir ledig eftersom nuvarande kommundirektör Tiina Heikka sagt upp sig från sin tjänst. Heikka slutar vid årsskiftet, och som det ser ut nu kommer den nya kommundirektören inte att hinna tillträda före det. Ansökningstiden går ut i slutet av oktober, och även om beslutsfattarna i kommunen kommer till skott snabbt är det osannolikt att den nya kommundirektören kan tillträda så snabbt.

– Vi kommer att framskrida rätt fort när den nya ansökningstiden går ut. Gruppen träffas redan följande måndag för att fatta beslut om hur vi går vidare.

Det var många goda kandidater som sökte tjänsten, men gruppen som har hand om ärendet ville se om det finns ännu fler hugade kandidater.

– Vår förvaltningsdirektör har också tidigare fungerat som tillförordnad kommundirektör, och det har fungerat bra, så vi klarar oss, säger Jordas.

Av kommundirektören förutsätts för tjänsten lämplig högre högskoleexamen och starka kunskaper inom ekonomiförvaltning, förmåga till samarbete och att skapa nätverk med personalen och olika aktörer. Anställningen har en prövotid på ett halvt år.

Om det inte kommer tillräckligt många sökande nu heller, blir det en tredje omgång? – Det har jag svårt att tro, säger Kim Jordas.