Det är sommar, men nu inleds arbetena på ett nytt skidspår i Kokon

Meningen är att skidspåret ska kunna användas redan på hösten. Bild: Arkiv

Regionförvaltningsverket har beviljat Borgå stads idrottstjänster stödpengar för att bygga ett förstasnöspår i Kokon.

Sommaren har precis anlänt, men just nu inleds arbetena med ett så kallat förstasnöspår i Kokon i Borgå. I bakgrunden finns stödpengar på 60 0000 euro från Regionförvaltningsverket i södra Finland, specifikt för att utvidga de nuvarande skidspåren. Totalt kostar projektet omkring 215 000 euro.

Om byggarbetena går som planerat så är meningen att man ska kunna åka skidor på spåret redan på hösten.

Staden meddelar om saken i ett pressmeddelande på fredagen.

Konkret handlar det om ett 950 meter långt skidspår i anslutning till Kokon idrottscentrum, där man utnyttjar motionsslingans botten. Byggarbetena på spåret innebär bland annat en breddning av den nuvarande bottnen för motionsslingan, så att skidåkning i två riktningar blir möjlig. Längs rutten monteras nya diodarmaturer och vägskyltar. För snökanoner byggs ett vattenrörnätverk och elkablar.

– Det här är en fin sak och en verkligt bra nyhet vid denna coronapräglade tid. Med hjälp av bidraget kan vi påbörja projektet, säger chefen för idrottstjänster Per Högström i pressmeddelandet.

– Vi är verkligen glada över detta bidragsbeslut. Efter att förstasnöspåret har blivit färdigt kan vi åter betjäna idrottare och andra som rör sig i Borgå allt bättre och mångsidigare, säger bildningsdirektör Sari Gustafsson.

Valet av en entreprenör behandlas vid bildningsnämndens nästa möte.