Rasslande och prasslande poesi blev till plingande konsert

Sibbobon Hanna Lundströms poesiböcker blir musik i en tvåspråkig barnkonsert med gruppen Eppel & Peppel. I början av december landar turnén på Lilla Villan i Nickby.

BARNKULTUR. Eppel & Peppel, det vill säga Juulia Salonen och Kirsi Ojala, har skapat musiken till den tvåspråkiga konserten Rassel prassel pling som baserar sig på Hanna Lundström poesiböcker för barn.
ÖN
29.10.2019 19:15
Eppel & Peppel som redan länge varit verksam inom barnkulturen tar nu tag i Hanna Lundströms barnpoesiböcker, illustrerad av Maija Hurme. Konserten Rassel prassel pling presenterar musik från böckerna Rassel prassel puss, Rassel prassel promenad och Onnen kuplia.
– Redan första gången jag läste Hanna Lundströms poesiböcker började jag höra dem som musik. Dikterna har så mycket rytm, säger Juulia Salonen i ett pressmeddelande.
Salonen och Kirsi Ojala, den andra medlemmen i Eppel & Peppel, kontaktade Lundström och berättade om sin önskan att tonsätta dikterna. Lundström ställde sig positiv till samarbetet och resultatet presenteras i höst. I höst publicerades också hennes tredje poesibok Rassel prassel strössel.
– Vi arbetar mycket tvåspråkigt och därför ville vi också ta med de finska versionerna av Tittamari Marttinen från boken Onnen kuplia, säger Ojala.
Salonen och Ojala har ett gemensamt intresse för storytelling och barnmusik, vilket ledde till att de startade Eppel & Peppel. Under åren har de samarbetat med många andra musiker och den här gången medverkar Mira Törmälä (dragspel, tramporgel, sång) och Oskari Lehtonen (slagverk, gitarr och sång).
Juulia Salonen och Kirsi Ojala har komponerat alla låtar. Konserten Rassel prassel pling turnerar i Nyland under hösten och turnén avslutas på i Sibbo, på Lilla Villan i Nickby onsdagen den 4 december klockan 10.
Före mera information om konsertturnén se www.eppelpeppel.net.

ANDRA LÄSER