Det glittrar i sprickorna när Akans skådespeleri sätter upp Macbeth

Häxorna (Merete Lindholm och Catarina Korkman) lockar den skräckslagna Macbeth (Erika Willebrand) att göra verklighet av sin plan att mörda kungen (Anna Doepel) medan kungens män (Larissa Barck och Dominique Pashley) sover och inte märker vad som sker.
19.05.2023 14:16 UPPDATERAD 22.05.2023 16:17

Macbeth.

Text: William Shakespeare.
Regi: Kalle Halmén.
Producent: Jermo Grundström.
På scenen: Larissa Barck, Ivar Bremer, Anna Doepel, Catarina Korkman, Jonas Lerbacka, Merete Lindholm, Niini Lundelius, Dominique Pashley och Erika Willebrand.
Premiär på Grand i Borgå 17.5.2023.
Rött blod rinner längs vita t-tröjor mot bakgrund av en svart fond när Akans utbildningslinje för skådespeleri har premiär med sin tolkning av Shakespeares Macbeth på Grand i Borgå. Många av skådespelarna är förhållandevis erfarna medan Kalle Halmén gör en stabil regidebut.
Det är något i mötet mellan en tung klassiker och unga amatörer som har potential att göra en teaterupplevelse extra intressant i all sin skrovlighet. Uttrycket hackar och vacklar och allt är lite vint och ojämt, samtidigt som den råa talangen, spelglädjen och energin blåser en speciell sorts sårbart och sprudlande liv i det ödesmättade dramat. Det ofullbordade är vackert, perfektion är inget självändamål och det intressanta finns ändå alltid i sprickorna.

    ANDRA LÄSER