ÅIF har rest sig från avgrundens rand – ligaplatsens öde avgörs på lördag

ÅIF:s damer vägrar ge sig i kampen om en F-ligaplats säsongen 2023-24. Sibbolaget höll för pressen i hemmahallen, vann efter förlängning och utjämnade matchserien mot Jokerit till 2–2. På lördag spelas den avgörande femte matchen.

Där satt den! Domaren signalerar för mål och Mira Oksman jublar över att ÅIF utjämnat matchserien mot Jokerit till 2–2.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
17.03.2023 06:26
ÅIF hänger fast vid sin ligaplats med näbbar och klor. Onsdag kväll bjöd ÅIF och Jokerit på läckert innebandydrama då Sibbolaget med kniven mot strupen höll ligadrömmen vid liv. Det blev en förlängningsseger med 3–2 (1–0, 1–1, 0–1, 1–0) och därmed har ÅIF vänt matchserien från 0–2 till 2–2 i matcher.
ÅIF ledde matchen både med 1–0 och 2–1 men gästerna från Helsingfors utjämnade två gånger och såg till att det krävdes extra speltid för att få fram en vinnare. Bägge lagen hade sina chanser men till slut blev det vit- och blåfärgat segerjubel då Mira Oksman slog in det matchvinnande bollen då 66.48 spelats av matchen.
– Kul att få fortsätta spela och på lördagen avgöra det här i vår favör. De här matcherna är de bästa. Det är för de här matcherna som vi tränar på sommaren, säger Oksman.

ANDRA LÄSER