Den kända författaren Maria Turtschaninoff besöker Borgå huvudbibliotek

Tisdagen den 7 mars klockan 17.30 besöker författaren Maria Turtschaninoff Borgå huvudbibliotek. I ett samtal med Andrea Svanbäck från Förlaget, berättar hon om sin senaste roman Arvejord.

Maria Turtschaninoff besöker Borgå.
03.03.2023 16:42
Efter en rad hyllade ungdomsromaner utkom Maria Turtschaninoff under hösten med sin första roman som riktar sig till vuxna. Den har prisats för sina naturskildringar och sitt språk.
Romanen Arvejord utspelar i en fiktiv by i Österbotten under fem århundraden. Ett viktigt tema i romanen är naturen. Människans förhållande till naturen, liksom vad som kan betraktas som verkligt, förändras över tid.
Turtschaninoff är uppvuxen i Helsingfors och bor numera i Karis. Sedan romandebuten 2007 har hon skrivit sju fantasyromaner för ungdomar. Mest känd är hon för trilogin om Maresi, som har kallats en modern klassiker.
Evenemanget är på svenska, kostnadsfritt och öppet för alla. Evenemanget kan även ses på bibliotekets Facebook Live på adressen https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live, där det ligger kvar i två veckor.

ANDRA LÄSER