På mors dag inleder J.L. Runeberg säsongen

När både fjolårets motorproblem och pandemin börjar vara avslutade kapitel hoppas skeppare Ted Lönnroos att hans 38:nde sommar på kryssningsfartyget J.L Runeberg ska bli lyckad och att de ekonomiska kurvorna ska vända uppåt. Säsongen inleds med en morsdagskryssning.

Skeppare Ted Lönnroos säger att mässen på J.L. Runeberg blivit betydligt luftigare när skåpet och värmeelementen under trappan tagits bort. Det bidrar till resenärernas trivsel.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
10.05.2023 13:55
Ted Lönnroos pysslar lämpligt nog i motorrummet när vi dyker upp. Han granskar konditionen på belysningsbatterierna och den visar sig vara bra. Kvalitet är kvalitet. Han nickar mot den sexcylindriga dieselmotorn från tyska MAN och konstaterar att ”här har vi fjolårets sorgebarn”.
Det var renoveringen av motorn och närmare bestämt väntan på ett passligt ramlager från Spanien som i fjol satte stopp för kryssningarna under en stor del av sommaren. Men å andra sidan utvecklades fadäsen med ramlagret till en föjetong och många östnylänningar följde med stort intresse med vad som hände kring fartyget.

m/s J.L. Runeberg

Fartyget byggdes i Helsingfors år 1912 och döptes ursprungligen till s/s Helsingfors Skärgård.
Till en början trafikerade fartyget mellan Helsingfors och Porkala.
I dag har fartyget reguljärtrafik från Helsingfors till Borgå och Lovisa.
På sommaren är fartygets hamn Slottskajen i Helsingfors.
Utanför kryssningssäsongen är fartyget i sin hemmahamn vid Borgå å.
Källa: Rederi Ab J.L. Runeberg

ANDRA LÄSER