Dansanta fotografier i Almska gården

DANSANT. Janne Lehtinens fotografier ställs ut på Almska gården som ett led i Lovisa dansinstituts tioårsjubileum. Bild: Janne Lehtinen

Lovisa Dansinstitut fyller tio i år och jubileet uppmärksammas nu i Almska gården i form av en utställning med Janne Lehtinens fotografier.

Lovisa dansinstitut och cirkusskola grundades 2007 av Kati Kivilahti-Fagerudd, Päivi Ahvonen och Sonja Vehkasaari. Sedan dess har verksamheten etablerats och vuxit till att omfatta en mängd olika dansstilar. I år firar dansinstitutet sålunda tio verksamma år, och förutom med jubileumsuppvisning uppmärksammas milstolpen med fotoutställningen Liike, rörelse, i Almska gården.

Fotografen Janne Lehtinen har följt dansinstitutets verksamhet på nära håll – via kameralinsen – ända sedan starten. Nu ställs hans varierade och vackert komponerade fotografier ut, och för den som inte själv har dansen i blodet är bilderna en utmärkt inkörsport till danskonstens innersta väsen.

Utställningen Liike, som arrangeras av Lovisa dansinstitut, pågår i Almska gården till och med den 12 februari. Guidebokningar tas emot av elina@loviisantanssiopisto.fi eller tfn 040–151  2049.