Dåligt golv i Lypas gymnastiksal

Lyceiparkens skola totalrenoverades nyligen. Nu har det visat sig att gymnastiksalens golv är dåligt. Bild: Alexandra Karlsson

Golvet i Lyceiparkens skolas gymnastiksal är ojämnt. Nu kanske det måste rivas.

Trots en nyligen avklarad totalrenovering har det visat sig att gymnastiksalen i Lyceiparkens skola inte håller måttet. Golvet är ojämnt, och trots reparationsförsök återstår problemen.

Tony Lökfors från Borgå stads lokalitetsledning säger att felet beror på att de fanerskivor som ligger under mattan inte håller ihop som tänkt. De två skivorna är hoplimmande, men på vissa ställen har limmet släppt, vilket lett till att golvet är ojämnt och "bubblar". Lökfors vill ändå inte beskriva det som felbyggt i det här skedet.

– Entreprenören åtgärdade problemen under sportlovet genom att spruta nytt lim på de ställen där fanerskivorna blivit lösa. Men nu fick jag veta om nya ställen som lossnat, säger Lökfors.

Beroende på hur väl reparationerna fungerar kan det bli aktuellt att riva upp golvmattan under sommarlovet.

– Först måste vi ändå få noggrannare information om vad felet beror på. Men troligtvis blir det aktuellt att ta upp mattan och att bygga fanerskivorna på nytt.

Rektorn på Lyceiparkens skola, Li-Lo Söderström, säger att problemen inte stoppat gymnastiklektionerna.

– Det har inte hindrat oss från att hålla gymnastiklektioner. Jag vet inte om det beror på att gymnastiklärarna sagt till eleverna att de ska vara försiktiga.