Dags för Donfabriken igen

Donfabriken äger rum på Konstfabriken i dag, den 7 februari. Bild: Kristoffer Åberg

Det är dags igen för arbetsmässa när Nylands arbets- och näringsbyrå, Posintra och Borgå stad intar Konstfabriken tillsammans med diverse arbetsgivare.

Donfabriken är det största rekryteringsevenemanget i Nyland, och det äger rum i dag den 7 februari fram till klockan 15.30. Evenemanget samlar områdets arbetssökande och arbetsgivare och presenterar olika utbildningsmöjligheter. Under evenemanget kan deltagarna fylla i arbetsansökningar och göra upp ett cv med hjälp från professionella rekryterare och få tips om gemensam ansökan.

Under tidigare år har evenemanget haft drygt över 4 000 besökare och ett femtiotal arbetsgivare som erbjuder olika sysselsättningsmöjligheter allt från sommarjobb till längre anställningar inom olika branscher. Förra gången fanns också flera läroanstalter på plats för att presentera sin verksamhet inför gemensam ansökan till andra stadiet och högskolor.

Evenemanget ordnas i Avantisalen och Fabrikssalen i Konstfabriken. Avantisalen är en mötesplats mellan arbetsgivare och arbetstagare. Fabrikssalen reserveras för läroinrättningar.

Mer läsning