Dags för den fjärde och sista finlandssvenska talkshowen – kolla in vem som är gäster i Thomas Lundins soffa

Bild: Montage

Musikern Thomas Enroth och programledaren Thomas Lundin står tillsammans bakom den finlandssvenska talkshowen som kan ses i videon nedan. Det här är showens fjärde och sista avsnitt. Talkshowen är ett fondfinansierat kulturprojekt. Bakom projektet står också Svenska pensionärsförbundet.

Gästerna i talkshowen är en överraskning också för programvärden Thomas Lundin, därav showens namn "Nämen hej! Är det du ?!" – ett uttryck som Lundin tar till flera gånger när han inser vem det är han ska prata med.

Det är musikern Thomas Enroth som har valt ut gästerna till programmet.

I det sista avsnittet av programmet uppträder musikerna Helene Nyberg, Amy Penttala och Thomas Lundin.

Talkshowen "Nämen hej! Är det du?!" har kunnat förverkligas tack vare de stipendiemedel som tilldelats Svenska pensionärsförbundet för att skapa virtuella kulturprogram för sina medlemmar. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under coronakrisen. Också den här gången stärker bidraget frilansande konstnärers och kulturarbetares sysselsättning samtidigt som det gynnar många äldre personer.

Alla delar av det digitala musik- och diskussionsprogrammet publiceras på www.spfpension.fi. Showen kan förutom här på HBL.fi och nyhetsappen HBL Nyheter också ses på de andra finlandssvenska tidningarnas webbsajter. Den kan också ses via finlandssvenska närtevekanaler.