De nya fartkamerorna kopplades på i Borgå

Tre nya övervakningskameror håller nu koll på hastigheterna i Borgå.

ÖVERVAKNING. De nya kamerorna är nu påkopplade.
25.08.2020 15:53 UPPDATERAD 25.08.2020 16:02
I dag, den 25 augusti, kopplades tre nya fartkameror på i Borgå, meddelar polisen i ett pressmeddelande. Det handlar om kameror av nya sorten som installerades redan för några månader sedan.
En kamera finns i korsningen av Werner Söderströms gata och Jernbölevägen, en i korsningen av Alexandersgatan och Adlercreutzgatan och en i korsningen av Lovisavägen och Industrivägen.
– De är placerade på ställen där man lagt märke till fortkörning och kollisioner. En finns också i närheten av en skola. Kamerorna ska minska på hastigheterna och öka på trafiksäkerheten i Borgå centrum, säger konstapel Olavi Palmumäki i pressmeddelandet.
De nya kamerorna har en del funktioner som inte finns i den gamla modellen. Fördelen, påpekar Palmumäki, är skarpare och mera exakta bilder och att de inte kräver installationer i asfalten eftersom kameran själv mäter avstånd. I framtiden ska de också kunna övervaka korsningen och om någon kör mot rött ljus.
Bilderna skickas trådlöst till Trafiksäkerhetscentralen i Helsingfors där alla automatövervakningskamerors bilder hanteras.

ANDRA LÄSER