Pörtö Lines färja ser ut att komma alltför nära Silja Serenade, men det är inte ovanligt, säger företagets direktör – se video

En åskådare som befann sig på Viking Gabriella på måndagen filmade Pörtö Lines färja som åkte till syntes väldigt nära Silja Serenade. Videon börjar nu göra rundorna på sociala medier.

Nära ögat? Så är det inte, säger man på Pörtö Line.

Åker Pörtö Line för nära Silja Line? Eller är det helt normalt? På en video som figurerar på sociala medier verkar en olycka vara nära.

Men skenet verkar bedra. När ÖN ringer upp Pörtö Line på torsdagen har man precis hunnit se videon i fråga.

– Visst ser det nära ut, men videons vinkel gör att det ser närmare ut än vad det egentligen är. Både vår färja och Silja Serenade har system som skapar en rapport om något avvikande sker. Det hände inte och vi har inte heller blivit kontaktade av Silja Line, säger Oskar Berndtsson som är direktör för EW Finland, som äger Pörtö Line.

Berndtsson upplever inte händelsen som speciellt anmärkningsvärd.

– Det är inte ovanligt att fartygen rör sig rätt så när varandra i hamnen, speciellt under högsäsongen på sommaren. Det handlar nog om att åskådaren som filmade in händelsen uppfattade det som mer dramatiskt än det var, säger Berndtsson.

ANDRA LÄSER