Författaren Joel Haahtela pratar om sina böcker i Borgå stadsbibliotek

Den populära författaren intervjuas av Hannimari Heino, författare och översättare från Borgå.

Författaren Joel Haahtela besöker Borgå stadsbibliotek den 19 maj. Publiken har möjlighet att ställa frågor och delta i diskussionen.
12.05.2022 19:52
Joel Haahtela skriver på finska, och under boksamtalet i Borgå stadsbibliotek behandlas hans senaste bok Jaakobin portaat, den avslutande delen i en trilogi kortromaner om mänsklighetens och existensens stora frågor.
Första delen i trilogin, Adelen kysymys (2019), dryftar sinnesfrid och huruvida det kan ske mirakel. Den andra delen, Hengittämisen taito (2020), fokuserar på en av de viktigaste krafterna vi har som människor: förlåtelsen. Andlighet och mystik är teman som går som en röd tråd genom hela trilogin. Även dessa diskuteras under kvällen.

Prisbelönt författare

Joel Haahtela är författare, psykiater och diakon inom den ortodoxa kyrkan. Hans romaner har vunnit litterära pris och nominerats till Finlandia- och Runebergspriset. Han intervjuas av författaren och översättaren Hannimari Heino.
Evenemanget är finskspråkigt, gratis och öppet för alla. Publiken har möjlighet att ställa frågor och delta i diskussionen. Evenemanget kan även följas på Facebook Live, där det kan ses i två veckors tid.

Borgå stadsbibliotek torsdag den 19 maj klockan 17.30.