Sibbopoppare ute med nytt album

Sibbosångerskan Veera Marias debutalbum Minä kom för två år sedan. Nu är hon tillbaka med nya skivan Sirkkalankadulla som kommer med ett akustisk men fylligare sound.

AKUSTISKT. Veera Maria bjuder på vardagsnära berättelser som hon formar till popmusik med chansonkänsla.

Med Sirkkalankadulla fortsätter sångaren och låtskrivaren Veera Maria sjunga människonära och ofta vardagsnära berättelser som böljar mellan djup och lättsam pop. Veera Maria sjunger om förlust och längtan – som i nyligen publicerade singeln Missä olet nyt som handlar om sångerskan bortgångne far – och hon sjunger om att bli kär och om kärlek.

– Mina låtar är äkta och jag beskriver saker precis som de är. Jag har aldrig kunnat skriva snirkligt och dekorativt så egentligen kunde jag lika gärna heta Arki Maria (Vardags-Maria) som artistnamn, säger Sibboartisten i ett pressmeddelande.

Veera Maria kommer ursprungligen från Siilinjärvi och hennes väg till Sibbo har gått vi Kuopio, Åbo, Quebec och Lyon. Det är ändå i Sibbo, under strövtåg i skog och mark, som texterna till hennes chansonaktiga poplåtar föds.

Albumet Sirkkalankadulla släpps den 30 november och samtidigt släpps också plattans andra singel, Tulisipa joku, som kommer med en musikvideo. Radiolyssnarna har redan tidigare kunnat bekanta sig med delar av det nya albumet i form av singlarna Sun suu och titelspåret Sirkkalankadulla.

Veera Maria är ute på skivsläppsturné, i helgen uppträdde hon på Söderkulla gård i Sibbo och nu väntar spelningar bland annat i Helsingfors och Kuopio. ÖN

ANDRA LÄSER