Nu kan man söka sommarjobb vid Borgå stad

Staden erbjuder i år sammanlagt cirka tvåhundra olika sommarjobb. Staden behöver sommararbetare, semestervikarier, säsongarbetare och unga sommarpraktikanter.

Staden behöver sommarjobbare speciellt till social- och hälsovårdssektorns enheter men också till kultur- och fritidstjänster, turism- och marknadsföringsenhet och till kommunteknikens enhet för grönområden och underhåll.

Semestervikarier och säsongarbetare ska helst ha studier eller arbetserfarenhet inom branschen och ha fyllt 18 år. Alla lediga jobb finns på stadens webbplats. Ansökningarna skickas via länken Sök nu, som finns i platsannonserna. Ansökningstiderna varierar och i annonsen uppges när ansökningstiden går ut. I platsannonsen finns också kontaktuppgifter till de personer som ger ytterligare information.

Borgå stad erbjuder i år 100 sommarjobb till ungdomar, födda 1.1.1997–31.12.2004. Staden anställer unga arbetstagare till deras första sommarjobb till biträdande uppgifter. Dessa sommarjobb för unga kan sökas 4.2–4.3.2020. Information om sommarjobb för unga finns på stadens webbplats. Sommarjobbet varar i 3–4 veckor och lönen är lite under tusen euro.

Ett alternativ till sysselsättning på sommaren är att få en arbetsplats som stöds med en sommarjobbssedel. Sommarjobbssedeln är stadens stöd till lokala företag och samfund för sommaranställning av en ung person som bor i Borgå och som är född åren 2001–2003. På arbetsplatser som kan använda sommarjobbssedeln är anställningsförhållandets minimilängd två veckor och minimilönen 450 euro. Staden delar ut 150 sommarjobbssedlar. Ansökningstiden började 1.2.2020.

Uppgifter om lediga platser, tilläggsinfo samt beställningsblankett finns här.

Borgå stad erbjuder också stöd till unga som vill sysselsätta sig på ett företagarlikt sätt. Staden delar ut 10 stycken företagarsedlar för unga, värda 250 euro. Sedlarna delas ut i den ordning de unga bildar ett nytt 4H-företag. Mera info om företagarsedeln och hur du söker den hittar du här.

ANDRA LÄSER