Vilken är julens finaste och käraste prydnad? Bland alla som delar med sig av sin julfavorit lottar vi ut ett överraskningspaket

Har du någonting som absolut ska stå framme på hedersplats under julen? Kom med och gör Östnylands julkalender med oss. Vi söker de käraste julprydnaderna.

Den här mjuka julmusen är ett måste under julen för mig. Eller egentligen året om, det har blivit så att musen får sitta på en av kökshyllorna året om. Till jul brukar den få ta ett varv i tvättmaskinen för att vara fin till jul.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
22.11.2022 11:08 UPPDATERAD 22.11.2022 11:52
För en kan det vara handgjorda julgransprydnader av glas med bilder av familjemedlemmarna i, för en annan den lite skeva tomten som dottern gjorde i dagis. Det kan också vara den kantstötta skålen för äppelmos som alltid stått på julbordet och som det helt enkelt inte blir någon julafton utan, eller en skamfilad stjärna för julgranen som varit med i generationer.
– Det är inte alltid de finaste eller dyraste prydnaderna som är en kärast. Vad som får en att känna riktig julglädje är helt individuellt. Vi på tidningen vill gärna veta vad som får just dig att komma i julstämning, säger chefredaktör Helén Kurri
Östnylands julkalender består i år av läsarnas käraste julprydnader. Ta en bild av din favorit och skicka den till oss, helst på e-post, redaktion@ostnyland.fi. Vi vill också gärna veta varför just den här prylen är så viktig för dig. Du kan också komma till redaktionen och visa din julprydnad, så tar vi en bild på den.
Du kan skicka in din bild med det samma, och fram till 22 december. Vi publicerar minst en bild varje dag från och med den första december och fram till julafton på vår webbsida ostnyland.fi. Ett urval av bilderna publiceras också i pappertidningen.
Bland alla som delar med sig av sin julfavorit lottar vi ut ett överraskningspaket under mellandagarna.

ANDRA LÄSER