Teaterrecension: Tokroligt fläng på Postbacken

Postbackens arenateater bjuder i sommar på dörrsmällarfarsen Främand’ där frågan hur vi människor behandlar varandra är ett viktigt tema. Trots lite mörkare undertoner är det god sommarunderhållning med mycket fart, fläng och en vilsam inramning på natursköna Postbacken.

Årets föreställningar på Postbacken säljs slut i rask takt.
18.06.2022 15:45 UPPDATERAD 18.06.2022 15:59

FRÄMAND’. 

Text: Larry Shue. 
Textbearbetning och regi: Jermo Grundström. 
Produktionsassistent: Kim Gustafsson. 
Producent: Kent Lang. 
Produktion: Borgåbygdens ungdomsförbund rf. I samarbete med: Borgå folkakademi. 
På scenen: Nestor Borges, Stefan Fröjdman, Kim Gustafsson, Merete Lindholm, Wilhelm Nielsen, Barbro Skogberg och Walter Öhman. 
Premiär på Postbackens arenateater 17.6.2022.
Pjäsen utspelar sig på den östnyländska landsbygden där den snälla gamla hippien Bettan (en garvad Barbro Skogberg) äger ett pensionat. Mycket av dörrsmällandet handlar om en intressekonflikt där några försöker få Bettan att sälja pensionatet, medan andra vill förhindra det, och ytterligare några är helt omedvetna om alla intriger, men är lika glada för det.
Allt börjar med att en främling vid namn Charlie (Kim Gustafsson) anländer till pensionatet. Han har bekymmer hemma, känner sig blyg och vill inte prata, varpå hans kompis Groggy Larsson (Nestor Borges) hittar på att Charlie ska låtsas vara utlänning, så att han slipper ha med någon att göra och får vara i fred. Och ingen i det här fiktiva universumet kan förstås engelska.

    ANDRA LÄSER