Kinkig Citroën

Jag är så pass gammal att jag kan en del om bilar.

20.02.2022 11:30
Som hur man kan fortsätta sin färd om avgasröret råkar gå av och släpar längs marken, det går att binda upp det med säkerhetsbältet om röret går av på lämpligt sätt. Det håller en kort bit så man får bilen bort från gatan.
Jag kan använda startkablar, har faktiskt fått en hel del övning i hur de ska kopplas om bilbatteriet råkat ha laddat ur antingen på den egna bilen eller på en kompis bil. Startkablar hörde till grundutrustningen förr, liksom en paffskiva att sätta framför grillen om det blev så kallt att vindrutan riskerade att frysa. Numera lär man inte få hemmastarta en bil med dåligt batteri?
När man bogserar en annan bil gäller att ta det mjukt i kurvorna och se till så bogserlinan hålls spänd, annars knycker det obehagligt i båda bilarna. Sitter man i bilen som bogseras får man vara precis med både bromsen och ratten, som båda är mycket tyngre än normalt eftersom motorn inte är i gång. När jag funderar på saken vet jag faktiskt också hur man suger upp bensin ur tanken med en slang. Då får man vara snabb så man inte får bensinen i munnen.

ANDRA LÄSER