Jeanette Broman: Om träningen inte ger önskade resultat tappar du motivationen

Den här tiden på året vill många böja träna och leva hälsosamt. Bra, men fundera först på dina målsättningar, skriver dagens kolumnist.

träning
30.12.2022 06:14
Min kolumnistkollega Frida Sigfrids skrev i sin senaste kolumn att inte göra nyårslöften utan snarare målsättningar. Hon var lite inne på samma sak som jag hade tänkt ta upp då året närmar sig sitt slut. Inte heller jag gör nyårslöften.
Ett vanligt nyårslöfte som görs är att börja träna och motionera. Logiskt då man under julen frossat i sig mer än man normalt gör resten av året. Uppblåsta känslan och tröttheten sitter i färskt minne då det blir tal om nyårslöften. Samtidigt påminner också arbetsgivaren dig att använda motionssedlarna innan giltighetstiden går ut. Hastigt lägger du ihop 1 + 1 och letar upp det närmaste gymmet utan att egentligen fundera något mer på saken. 
Att vara gymägare den här tiden på året betyder mycket small-talk, och det märks på gymmet att människor gör nyårslöften och skaffar gymkort i hopp om ett hälsosammare liv. Visst ser man en topp i antalet gymbesök efter jul och nyår men det är ledsamt att den sjunker lika fort som den kom. 

ANDRA LÄSER