Lekfull stämning på Borgå torg när Bilfria dagen kom i gång

Evenemanget Bilfria dagen, som vill uppmuntra folk att välja mer miljövänliga sätt än bilen att ta sig till jobbet‚ började med god stämning på Borgå torg.

Bilfria dagen på Borgå torg.
Östnyland
22.09.2022 11:59 UPPDATERAD 22.09.2022 13:25
Vi tog en sväng till Borgå torg strax efter elvatiden på torsdagsförmiddagen för att se vad evenemanget har att bjuda på. Förutom att det finns gratis reflexer att plocka upp så kan man också få med sig värdefull information.
Christian Bremer, stadens specialidrottsinstruktör, delar ut info om hur man kan motionera i Borgå, det finns till exempel kartor över stadens vandringsrutter.
Bilfria dagen i Borgå.
Första halvtimmen blev det något av en rusning. Det finns också en lekfull tävling – att kasta stumpar av kedja på ett bräde med hål. Det bästa är att det delas ut vinster.
Mirja Suhonen lyckades kasta så bra att hon fick vinst.
Andra provade också sin lycka.
Stadens planerare är också med på torget och berättar om visionerna för centrumområdena. Det verkar vara ett lyckat koncept, då folk aktivt tittar och ställer frågor. 
Man kunde ta en titt på stadens planer för framtidens Borgå centrum.
Vid ett annat stånd delas reflexer och annat ut, dessutom får cyklister goda råd för vad som gäller när man rör sig i trafiken.
Evenemanget pågår till klockan 16 i dag på torsdag.

ANDRA LÄSER