Virtuell konstutställning i Borgå – klicka dig till konsten

Den konstsugna kan spana in en virtuell utställning i Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården.

Utställningen kan ses med hjälp av datorns webbläsare.
I Borgå fortsätter coronarestriktionerna, vilket innebär att Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården håller stängt. Men den senaste utställningen blev ändå byggd, och i och med att man inte kan öppna dörrarna landade beslutet på att digitalisera helheten.
Buy grapes, plums, get to know yourself, är en grupputställning som visar verk av elva konstnärer som studerar i magisterprogrammet i fotografikonst vid Aalto-universitetet.
Utställningen beskrivs så här: "Genom att kombinera fotografi, video och installation, fungerar utställningen som ett utrymme för ett eklektiskt utbud av idéer för att interagera och mingla".
Utställningen pågår till den 28 maj.
Konkret handlar den virtuella versionen av utställningen om en tredimensionell promenad genom lokalerna, där de olika verken kan beskådas på den egna skärmen. ÖN:s reporter tog en titt på slutresultatet och blev imponerad – upplevelsen är väl värd ett klick.
Länk till utställningen samt mera information finns på Konsthallens och Kaplandsgårdens webbsidor. Länk till utställningen hittas också här: taidetehdas.fi/buy-grapes-plums-get-to-know-yourself_3.
ANDRA LÄSER