Chans att bli sommarens rosenbröllopspar

OFORGLÖMLIG DAG. Den som planerar sommarbröllop kan ansöka om att bli rosenbröllopspar. Bild: Mostphotos

Ett oförglömligt bröllop utlovas det par som vill låta viga sig den 1 juli 2017 i samband med evenemanget i Lovisa.

Evenemanget arrangeras av Lovisa historiska hus i samarbete med Lovisa trädgårdsförening. Vigseln är öppen för allmänheten och sker i Lovisa kyrka som har plats för tusen gäster. Bröllopsparet ska också vara redo att ge intervjuer och uppträda för allmänheten på Skeppsbron efter vigseln. Arrangörerna hoppas att paret skulle dansa bröllopsvalen på Skeppsbrons danspaviljong. Efter det kan de nygifta dra sig tillbaka till sin privata bröllopsfest.

Det par som väljs till sommarens rosenbröllopspar kan räkna med att få så gott som alla utlägg bekostade av företag i Lovisa. För brudens del handlar det till exempel om klänning, skor, underkläder, make-up och frisyr och brudbukett. Hela tretton företag har lovat att på olika sätt bidra till att dagen blir ett minne för livet.

För att kunna ansöka om att bli årets rosenbröllopspar bör antingen bruden eller brudgummen bo i Lovisa eller ha sina rötter i staden. I ansökan ska paret kort berätta sin kärlekshistoria och motivera varför just de är lämpliga som rosenbröllopspar. De ska också skicka in foto och personuppgifter. Anmälningarna ska skickas som e-post till loviisanwanhattalot@gmail.com senast den 17 mars. Kärlekshistorian och bilden på paret publiceras inte. Det valda paret intervjuas separat.