Olli Lappalainens oförglömliga år – gjorde en känslosam comeback på söndagen

Olli Lappalainens 2022 har varit en känslornas berg- och dalbana. Året har fört honom från tjusiga Portugal till en koma och vidare till altaret i kyrkan och tillbaka mellan stolparna för Akilles bandylag.

Olli Lappalainen, bandymålvakt och tävlingscyklist, har haft ett år kantat av otur och tuffa motgångar. "Ett oförglömligt år", beskriver han det själv som.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
19.12.2022 07:12
2022 lider mot sitt slut. Och ett sådant år det varit. Speciellt om man frågar Akilles bandymålvakt och tävlingscyklist Olli Lappalainen. Östnyland träffar Lappalainen på ett café vid Konstfabriken i Borgå för en tillbakablick på det gångna året.
– Ett oförglömligt år har det åtminstone varit. Det har bjudit på alla tänkbara känslor. Det kommer säkert inte ett liknande år – och vissa händelser vill jag verkligen inte upprepa. Men oförglömligt är nog ordet. Det har gett ett nytt perspektiv. Om man förr ställt sig positivt till det mesta så nu har den känslan blivit ännu starkare, säger Lappalainen där han lutar sig bakåt i soffan med kaffekoppen i hand.
Låt oss backa tillbaka till vårvintern. Den trefaldiga finska bandymästaren siktade på ett fjärde FM-guld men fick se sitt Akilles slaget i finalen. Silverbesvikelsen läkte så småningom och den cyklande bandymålvakten vände snart blicken mot en ny cyklingssäsong efter ett fint 2021 då han etablerat sig i Elite-klassen i landsvägscykling.

ANDRA LÄSER