De här spelar när det blir helkväll rock och blues på Brankis

Är du sugen på att släppa loss till blues och rock från 60-talet, så ska du pricka in lördagen den 22 april i din kalender. Då brakar det årliga rock och blues-eventet till i Brankis, och kvällens band lovar en härligt nostalgisk kväll med låtar som aldrig blir för gamla.

Päivi Sihvonen (fr v), Thomas Törnroos och Leif Kiviharju med sina band kommer att se till att publiken får en maffig musikkväll på Brankis.
Helen Kurrihelen.kurri@ostnyland.fi
06.04.2023 11:02 UPPDATERAD 06.04.2023 11:03
Under kvällen uppträder legenden Jukka Gustavson, sångare och keyboardist, tillsammans med Borgåtrummisen Thomas TörnroosEdvard Seger, gitarr och Jan-Olof Strandberg, basist, i konstellationen British Standard feat. Jukka Gustavson. Gruppens namn beskriver temat för låtarna de framför.
– Det blir brittisk blues, som fick influenser av 50-talets Chicago-blues men som i den brittiska stilen blev mera progressiv, säger Thomas Törnroos och nämner Peter Green och Eric Clapton som ett par av de främsta representanterna för den brittiska bluesen.
Till de yngre förmågorna under kvällen hör medlemmarna i bandet In the dawn of the past, ett band med sångare, som studerar vid Borgå musikinstituts pop- och jazzskola. Päivi Sihvonen berättar att bandet kommer att bjuda på ett set med tolv låtar från 60-talet. Det blir godbitar ur bland andra Shocking Blues, Moody Blues, Ronettes, Beatles och Dusty Springfields repertoarer.

    ANDRA LÄSER